Sunday, November 4, 2007

Tallinn-Guangzhou

Asume varahommikul kodust teele. Öösel saime 4 h magada (rabasin veel hullumeelselt tööd teha + viisin ennast Hiina teemaga natukenegi kurssi). Meeletult kaunis päikesetõus saadab meid kodust ära, merel kogunevad luiged. Eestimaa on ikka väga ilus.
Tallinnas saame veel kõvasti sahmida, ikka veel viimased tööasjad. Oh, oleks ometi töö jänes ja liduks eest ära.
Plaan oli auto viia Mustakale tasulisse parklasse aga õnneks me seda ei jõudnudki enam teha. Niisiis kiirustades Tallinna lennujaama. Seal on õnneks mingi uus ja veidike odavam parkla tehtud.
Maailm on väike, vasakul pool on check in-s oma pagasit ära andmas (ühele teisele lennule siiski) tuttavad saare pealt, teisel pool aga ammune sõbrants, kelle elukohaks Brüssel (tervitused sulle, Maris). Saamegi temaga koos Helsingisse lennata :)
Natuke nalja saab ka. Ootame järjekorras, et turvakontrolli saada, kui järsku kutsutakse valjuhääldis mind tagasi Finnairi check in-i. Lähen siis üsna ehmunult sinna ning mind suunatakse edasi mingi turvatädi juurde, kes palub mul avada lennukipagasisse antud koti. Tahab mu alkopudelite sisu kontrollida :) Alkohoolikute rõõmud, eksole. Pakun talle lonksu aga ta ei lähe õnge. Ja ta jääb pudelite peal olevate siltidega rahule, nii et piiritusepudelile gini silt peale ja kõik JOKK.
Tallinnast Helsingisse saab kiirelt ja korralikult. Õnneks on suur lennuk, need Aero väiksed punnid on küll koledad.
Helsingis lidume kiiresti Hiina-lennu väravasse ja seal ootab meid esimene üllatus. Meie lend on edasilükatud. Juhtub ikka. Saame 8 EUR väärtuses söögitalongid ja suundume kohviku järjekorda. Võtame mõnusalt pizzad ja joogid ning hakkame aega surnuks lööma. Ja seda tuleb ikka päris korralikult teha, sest vahepeal lükkub lend veel ja veel edasi.
3 h hiljem saame lennuki peale. Mõned tunnid ette-taha, vahet pole. Oleme õnnelikud, et Guangzhoust edasi lennukipileteid ei ostnud.
Lennusõidust polegi eriti midagi kirjutada, tüütu oli. 9,5 h ei ole naljaasi. Aga üle elasime.

No comments: