Monday, November 12, 2007

Sanya-Guangzhou

Hommik oli tavapärases rütmis - voodis saiakesed ja kohvi, peale seda hakkasime asju pakkima. Lootsin, et ehk saan check out´i aega venitada kella 15ni ning läksin seda ka administraatori juurde uurima. Loomulikult ei osanud ta inglise keelt ja samuti ei osanud ta vist ka hiina keeles lugeda. Igatahes läksid kõik minu ponnistused luhta, sest admini meelest oli minu soov pikendada hotellis viibimist 3 öö võrra. Lõpuks lõin ma käega, no kaua sa võitled tuuleveskitega. See aga tähendas meile asjade hoiuruumi panemist ning alles siis randa minemist. Rannas on tore olla küll aga ikkagi satub liiva kõikjale ning dushe seal polnud. Seega tegime oma arust kavala nipi, kui rannas lebotamisest siiber sai, siis kobisime hotelli basseini üle. Õnneks ei olnud see tapvalt kloorise veega ja ma ei näinud ka kogu seal hotellis viibimise aja jooksul kedagi kunagi seal ujumas. Nii, et nautisime veel viimaseid hetki privaatbasseini.
Lennukipiletid Guangzhousse olid tavapäraselt hilisõhtuseks ajaks ostetud, seega jäi meil veel piisavalt aega üle, et sõita linna shoppama. Loomulikult bussiga :)
Õhtul tegime veel viimase korraliku hiina lõuna rannas. Ja siis haarasime oma kotid (üks kottidest oli nii raske, et portjee ei suutnud seda nihutadagi) ning suundusime taksot otsima. Nojah see ei olnud eriline otsimine, nii kui uksest välja saime oli üks takso kohe meil kõrval. Muidugi läks kauplemiseks ja korra ka juba takso juurest lahkumiseks jne. Tavapärane kino. Aga noormees siiski otsustas meid peale võtta minu pakutud hinna eest ning sõitsime mingis suunas. Kuna tundus olevat väga algaja taksojuht, siis ta pidevalt küsis üle, et kas ikka lennujaama. Ma muidugi noogutasin aga endal näris hirm sisikonda, sest ma ei kujutanud üldse ettegi, kus see lennujaam asub. Jõudsime ju Sanyasse bussiga. H istus esiistmel ning mingil hetkel märkas ta lennujaama viita, see rahustas meid veidi. Ja kui mõne hetke pärast küsis juht meilt, et kas nüüd paremale, siis meie muidugi hästi teadjate nägudega noogutasime.
Lennujaama ette jõudes oli taksomeeter tiksunud ette TÄPSELT minu pakutud summa. Oeh, et ka üks kord läks hästi. H korjas rahakotist hunniku peenraha välja ja tasus juhile ning asusime juba lahkuma, kui juht jooksis järgi, kuna olime kogemata veel vähem maksnud. Seal on ka peenraha paberrahana ning kui hoolikalt ei vaata, siis võid kogemata jüääni pähe anda hoopiski väiksema raha.
WC oli Sanya siselendude lennujaamas kohutav, lennuki peale minnes loomulikult trügiti jne. Mitte miskit ei olnud muutunud.
Guangzhous oli meil plaan viia oma suur pagas hoidu ning sõita lennujaamabussiga raudteejaama lähistele hotelli (olin seal eelnevalt kohad broneerinud). Oleks ma vaid ette teadnud, et Guangzhou lennujaam sureb ööseks välja, siis oleksin broneerinud kohad lennujaama hotelli. Avastasime ennast siis peale keskööd suurte kottidega lennujaama eest.
Sellisel kellaajal olid ennast välja ajanud ka libataksod ning me olime neile piisavalt magus märklaud, seega kuulsime jutte, et bussid enam ei sõida ja nad on meie parimad sõbrad jne. Lõpuks saime ikka bussi peale ja sõitsime raudteejaama. H muidugi pabistas täiega ja kujutas endale ette öisel ajal Balti jaama ümbruses jalutamist. Otsustasime, et hoolimata sellest, et hotellini oli vähem kui 1 km, võtame takso.
Nii, kui raudteejaama juures bussist välja saime, olime sisse piiratud - seal oli igasuguseid piirajaid, valdavalt aga öömaja pakkujad ja taksojuhid. Asusime diskuteerima kahe taksojuhiga oma edasise transpordi teemal ning jõudsime ühega neist kokkuleppele. Hmm see kokkulepe oli ka Eesti mõistes kallis aga vaadates enda ümber ringi, siis olime valmis kõigeks, et turvaliselt hotelli jõuda. Takso oli ka lahe, vaheseinaga. Mind suruti taha ja H istus juhi kõrvale. Sain ettekujutuse sellest, kuidas politseiauto kompkas istuda on.
Hotellis oli kõik juba valmis aga eelnevalt pidime täitma registreerimiskaardid, kus kõige olulisem küsimus oli TEIE KODUNE AADRESS. Ma küsisin tütarlapselt letis, et kas ta kavatseb mulle külla tulla aga ta ei saanud sellest aru. Kusjuures ma kujutan ette, mis lahedaid aadresse nende andmebaasis on, näiteks Mine metsa tn 3, Keri Kuu Peale linn jne.
Tuba oli täiesti ok, mitte just kõige värskem aga ilma putukateta ja puhas. Magamisaega oli napilt, seega head ööd.

No comments: